Öğrenci Temsilciliği Seçim Takvimi

.

20/09/2005 tarih ve 25942 sayılı "Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yükseköğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği" gereği Meslek Yüksekokulumuz öğrenci temsilcisi ve bölüm temsilcilerinden mezun olan ve "Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğrenci Konseyi Seçim ve Çalışma Esasları Yönergesi"nin 12'nci ve 13'ncü maddelerine göre, temsilciliklerini kaybetmiş öğrencilerin yerine seçimler aşağıdaki takvim doğrultusunda yapılacaktır.

Aday öğrenciler Seçim Kurulu Başkanına 20 Kasım 2017 tarihine kadar;

1. Dilekçe,
  2. Trankript ve Disiplin Cezası Almadığına Dair Belge,
  3. Sabıka Kaydının Olmadığına Dair Belge,
  4. Siyasi parti organlarında üye veya görevli olmadığına dair belge ile müracaat edeceklerdir.

Yüksekokul Öğrenci Temsilcisi Seçim Takvimi

Bölüm Öğrenci Temsilcisi Seçimi             :27 Kasım 2017 Pazartesi Saat:10:00-16:00 Saatleri arasında

Yüksekokul  Öğrenci  Temsilcisi  Seçimi :29  Kasım  2017  Çarşamba  Saat:14:00  Toplantı  Salonu (209 Nolu Oda)

ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİĞİ ADAYLIK KOŞULLARI

Öğrenci temsilciliklerine aday olacak öğrencilerde aşağıdaki koşullar aranır:

a) Meslek yüksekokul kayıtlı öğrencisi olmak,

b) Siyasi parti organlarında üye veya görevli olmamak,

c) Son bir yıl içeresinde Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği çerçevesinde bir ceza almamış olmak,

ç) Seçimin yapıldığı dönemde kayıt dondurmamış olmak.

d) Çift anadal programlarına kayıtlı öğrenciler, çift anadal yaptıkları programlardan sadece bir tanesi için aday olabilirler,

e) Seçimin yapıldığı dönemde yurtiçi veya yurtdışı değişim programları ile bir başka üniversitede öğrenim görmüyor olmak,

f) Sabıka kaydının olmaması.

g) Genel not ortalamasının en az 1.80 ve yukarı olması. Adaylık başvuruları, seçimden en az bir hafta önce ilgili seçim kuruluna yapılır.

Seçim Kurulu Başkanı Müdür Yardımcısı Öğr.Gör.Özgür TEZCAN