Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu

15 yıl önce mezun olan öğrencilerimiz bizlerleydi.

.

    15 yıl önce Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulundan mezun olan öğrencilerimiz, mezun adayı öğrencilerimiz ile buluşmak üzere okulumuzu ziyarete geldi.

   Keyifli bir sohbette tecrübelerini öğrencilerimiz ile paylaşan mezunlarımızı, yapılan sürpriz yazılı yoklama sınavının ardından uğurladık.

   Öğrenci Yaşam, Kariyer ve Mezun İlişkileri Koordinatörlüğü tarafından geçtiğimiz hafta mezuniyet aşamasındaki öğrencilerimiz ile Kariyer Planları ve Mezuniyet Sonrası İş Hayatı temalı bir söyleşi gerçekleştirildi.

   Söyleşinin bir de sürprizi vardı.

   15 yıl önce aynı okuldan mezun olan öğrencilerimiz hem anılarını tazelemek hem de deneyimlerini mezun olmak üzere olan öğrencilerimiz ile paylaşmak üzere okulumuza geldi.

   Etkinlik öncesinde okulun yemekhanesinde hocalarımız ile birlikte yemek yiyen mezunlarımız, ardından öğrenciler ile buluştu.

   Öğrenci Yaşam, Kariyer ve Mezun İlişkileri Koordinatörlüğümüzün de tanıtıldığı etkinlikte, üniversitelerin önemli bir paydaşı olan öğrencilerin hem eğitim aldıkları üniversite hem de birbirleri ile iletişimlerini devam ettirmelerinin ne denli önemli olduğunu değerlendirildi. Bu konuda ziyaretimize gelen mezunlarımızın da önerileri alındı.

   Öğrenciler tarafından ilgiyle dinlenen keyifli söyleşinin ardından, mezunlarımızı da bir sürpriz bekliyordu.

   Yıllar sonra ziyarete geldikleri okullarında mezunlarımıza sürpriz sınav yapıldı.  Kısa bir şaşkınlığın ardından 4 soruluk klasik sınavı kolayca tamamlayan mezunlarımızın yanıtları, yine gelecek sene okula başlayacak yeni öğrencilerimiz için anlamlı tavsiyeler içeriyor.

   Katılımları için okulumuz öğretim üyeleri ve öğrencilerimize, ayrıca bizleri kırmayarak eşlik eden mezunlarımız Gaye Durukan, Nurcan Karakoç, Hasan Dalgıç ve Erhan Çağşırcı'ya teşekkür ediyoruz.