Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu

Gelibolu Oya Otel'e Teknik Gezi

.

   Meslek Yüksekokulumuz Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı birinci sınıf öğrencilerine yönelik olarak 12.12.2017 tarihinde Oya Hotel’e teknik bir gezi düzenledi.

Meslekleri ile ilgili teknik konuları yerinde görmek ve bilgi almak amaçlı düzenlenen gezide İşletme Müdürü Gül Aksoy Banse otel tarihi, kültürü ve işleyişi hakkında detaylı bir bilgi aktardı. Öğrencilerin sorduğu soruları yanıtladı.

    Daha sonra öğrenciler, bilgisayar üzerinde otel yönetim sisteminde konuk kayıt işlemlerinin nasıl yapıldığına dair uygulamalı olarak bilgi aldılar. Gül Aksoy Banse rehberliğinde,  otelin odalarını, pastane, çamaşırhane gibi diğer bölümlerini gezen öğrenciler Gelibolu’nun nitelikli işletmelerinden Oya Hotel’i ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek kendilerine gösterilen ilgi ve alaka için teşekkürlerini belirttiler.

       Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç.Dr Mesut Bozkurt, “Üniversite eğitimi öğrenci hayatındaki en önemli dönemdir. Meslekleri konusunda kendilerini geliştirecek bilgileri veriyoruz. Ancak bizim bir görevimiz de eğitimini üstlendiğimiz öğrencilerimizin sektör ile entegresini sağlamak. İşin mutfağında neler olup bittiğini göstermek. Mezuniyet sonrası gençleri meslekleri konusunda hazırlamak” dedi. Bu nedenle eğitim ve özel sektör buluşmasını sağlayan teknik gezilere önem verdiklerini belirtti.