Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu

Kariyer Günleri Etkinliklerinin Konuğu Kolin Hotel Genel Müdürü Ercüment Uluçerdi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu, ''Kariyer Günleri'' etkinlikleri çerçevesinde Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğrencilerine yönelik bir konferans düzenledi. Yüksekokulda gerçekleştirilen, iş dünyası ile eğitim camiası arasındaki işbirliğini güçlendirmek ve teorik eğitim alan gençleri işlerinde tecrübeli sektör temsilcileri ile buluşturmak amacı ile organize edilen konferansa konuşmacı olarak katılan Kolin Hotel Genel Müdürü Ercüment Uluçer, turizm mesleğinin tüm incelikleri ve sorumlulukları konusunda bilgi ve birikimlerini aktardı. Konferansa Kolin Hotel İnsan Kaynakları Müdürü Emine Dicle, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Turizm mesleğinin mutfağından yetişme, çekirdek otelci olduğunu söyleyen deneyimli yönetici, ''Her mesleğin zor tarafları olduğu gibi, bizim mesleğin de zor tarafı bulunmaktadır. Bizler müşteri odaklı hizmet vermekteyiz. Hizmet sektöründe müşteri memnuniyeti çok önemlidir'' dedi. Otelcilikte başarılı bir kariyer için önemli tavsiyelerde bulunan Uluçer; turizm sektöründe işini severek yapmanın hayati önem taşıdığını, yabancı dilin çok önemli olduğunu, beşeri ilişkilerin çoğu zaman iş bilgisi ve becerisinden daha önemli olduğunu vurguladı. Mezuniyet sonrası için önemli uyarılarda bulunan Uluçer, otelcilikte alt kademede çalışmaya başlayan birinin gerekli çabayı gösterip kendini yetiştirdiği takdirde sorumluluk ve yetki alabileceği pozisyonlara gelebileceğini belirtti ve ''Kendini yetiştiren, sebat eden, gerekli donanıma sahip bir mezunun bu meslekte yolu açık'' dedi.

Daha sonra söz alan Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Doç. Dr. Dilek Dönmez Polat, sektör deneyimlerini genç turizmcilerle paylaşarak konferansa katkı sağladı.

Konferansın sonunda Kolin Hotel Genel Müdürü Ercüment Uluçer'e, Yüksekokula teşriflerinden ve değerli katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Organizasyonun gerçekleştirilmesinde görev alan Yüksekokul Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Yıldız, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri Murat Başarıcı, İlker Kaya, Oğuz Çetinbaş, Emre Doruk ile konferans sonrası biraraya gelerek sohbet eden Hotel Genel Müdürü Ercüment Uluçer ve İnsan Kaynakları Müdürü Emine Dicle öğrencileri otel operasyon sürecini yerinde gözlemlemeleri için Kolin Hotel'e davet etti.