Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu

resim992677

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı

Tanıtım
Turizm işletmeleri ve kamu kurumlarında ihtiyaç duyulan, en az bir dili iyi düzeyde bilen ve uluslararası alanda da çalışabilecek, temel turizm teorisine ve genel işletme bilgilerine hakim, yöneticilik niteliklerine, iletişim becerilerine ve sorgulayıcı düşünceye sahip, takım çalışmasına yatkın ve insani ilişkilerde başarılı bireyler yetiştirmek, öğrencileri toplumsal fayda oluşturma, etik anlayıştan ayrılmama,sosyal sorumluluk çerçevesinde uygulamalar geliştirme konularında duyarlı kılmak, ulusal ve uluslararası alanlarda turizm eğitimi veren kurumlar ve işletmeler ile işbirliği yaparak, gerek öğrencilerin daha iyi yetişmesi, gerekse eğitim programlarının ve olanaklarının sürekli güncellenmesi ve geliştirilmesini sağlamaktır.

Çalışma Alanları
Mezunlar bütün turizm işletmelerinde, özellikle otel işletmeleri, yiyecek içecek işletmeleri, büyük turistik yolcu gemileri, ziyafet, kongre ve fuar organizasyon şirketlerinde, ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı, Turizm İl Müdürlükleri ve Belediyelerde çok kolay iş bulabilmektedirler.

DGS Bölümleri

• işletme
  • Lojistik Yönetimi Yüksekokulu
  • Seyahat İşletmeciliği Yüksekokulu