Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programının Misyonu; Ulusal ve uluslararası standartlarda çalışabilecek teknik ve mesleki bilgiyle donatılmış, takım çalışmasına yatkın, kendine güvenen, girişimci, yaratıcı, etik ve toplumsal değerlere sahip, kendi tarihinden ve kimliğinden güç alarak geleceğe yön verebilen, milletine ve bütün insanlığa hizmet edecek örnek bireyleri yetiştirmektir.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programının Vizyonu; Sürekli değişen ve yenilenen küresel koşullara ve teknolojiye uyum sağlayabilecek, çağın gereksinimlerini algılayan, bölgesel ve milli sorunlara sahip çıkacak öğrenciler yetiştirmektir.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programının eğitim amacı; Temel turizm teorisine ve genel işletme bilgilerine hakim, yöneticilik niteliklerine, iletişim becerilerine ve sorgulayıcı düşünceye sahip, takım çalışmasına yatkın ve insani ilişkilerinde başarılı, problem çözme ve inisiyatif kullanma becerisi gelişmiş, mesleki sorumluluk ve iş ahlakı bilincinde, sektörün ihtiyaçlarına her düzeyde cevap verebilecek mesleki donanıma sahip, vizyonu geniş bireyler yetiştirmek için programın misyonu ile uygun 4 program eğitim amacı belirlemiştir.

Bu amaçlar;

  • Program mezunları turizm ve ağırlama hizmetleri ile ilgili edindikleri teknik ve mesleki bilgiyi çalışma hayatlarında uygularlar.
  • Program mezunları, yaşam boyu öğrenme bilinciyle sürekli gelişim odaklı, iletişim becerisi gelişmiş, etik değerlere sahip, insancıl, sorumluluk sahibi ve girişimci bireyler olarak topluma katkı sağlarlar.
  • Bireysel ve takım çalışmalarında uyumlu, problem çözme ve inisiyatif kullanma becerileri gelişmiştir.
  • Ulusal ve uluslararası turizm işletmelerinde ve kamu kurumlarında çalışabilir ve kendi işlerini kurabilirler.

Dikey Geçiş Yapılabilecek Mezuniyet Alanları;

Ekonomi ve Finans,Gastronomi ve Mutfak Sanatları, İşletme, Rekreasyon Yönetimi, Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Uluslararası İşletme Yönetimi, Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği, Yönetim Bilişim Sistemleri

Turizm ve Otel İşletmeciliği Mezunlarının Çalışma Alanları;

Mezunlarımız kariyerlerine; başta turizm ve konaklama sektörü olmak üzere bir çok alanda devam edebilirler. Konaklama İşletmelerinin; önbüro, kat hizmetleri, mutfak, servis, bar, satın alma, pazarlama ve satış, insan kaynakları gibi bölümlerinde çalışabilirler. Seyahat acentelerinde; rezervasyon, operasyon, biletleme, muhasebe gibi bölümlerinde çalışabilirler. Hava yolu şirketlerinde; yer hizmetlerinin çeşitli pozisyonlarında ve yönetici olarak çalışabilirler. Yiyecek içecek işletmelerinde çeşitli pozisyonlarda çalışma olanaklarına sahiptir. Bunun yanında öğrencilerimiz, Belediyelerde ve KPSS sınavına girerek Kültür ve Turizm Bakanlığı, Turizm İl Müdürlüklerinde memur olarak çalışabilme olanaklarına sahiptirler.

ÖSYM Bilgileri

Öğrenim Dili Türkçe
Puan Türü TYT 
Süresi 2 Yıl


Akademik Kadro

Ünvan

Adı Soyadı

Görevi

Dahili No

E-Mail

Doç.Dr.

Mesut BOZKURT

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Bölüm Başkanı

206

mesutbozkurtcomu.edu.tr

Doç.Dr. Neşe KAFA   204 nesekafacomu.edu.tr

Dr.Öğr.Üyesi

Ebru Özlem KORKUTATA

 

201

ebruozlem.korkutatacomu.edu.tr

Öğr.Gör.

Ayşe Nihan VEZNİKLİ

 

208

nihanvezniklicomu.edu.tr

Öğr.Gör.

Tolga BAŞARAN

 

133

tolga.basarancomu.edu.tr

Ders Programı için  tıklayınız.
Eğitim Bilgi Sistemi için tıklayınız.​


Öğretim Programı için Tıklayınız.