Teknofest Teknoloji Yarışmaları

.

Bilindiği üzere Erasmus+ ve ESC Programları 2021-2027 dönemlerinde dijitalleşme ve teknoloji öncelikli alanlar arasında yer alıyor. Bu kapsamda öğrencilerimiz nezdinde farkındalık yaratılması, konuya ilgi duyan öğrencilerimizin teşvik edilmesi gibi amaçlarla farklı hibe destekleri veriliyor.

Bu öncelik alanı ile bağlantılı olarak ülkemizde Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde, Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla TEKNOFEST havacılık, uzay ve teknoloji festivali düzenleniyor.

21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmak, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek amacıyla Roket’ten Otonom Sistemlere, Yapay Zeka’dan Sualtı Sistemleri’ne kadar 35 farklı kategoride Türkiye tarihinin en büyük ödüllü Teknoloji Yarışmaları bulunmaktadır.

15 Mart 2021 son tarihli Teknoloji yarışmaları  Eylül ayında düzenlenecek festivali takip etmeniz memnuniyetle karşılanacaktır.

Yarışmaya ilişkin ayrıntılı bilgi: https://www.teknofest.org/yarismalar.html adresinden ulaşabilirsiniz.