Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu

Gelibolu MYO Binası Yükseliyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gelibolu Meslek Yüksekokulu'nun yeni binasının inşaatı devam ediyor. 2015 yılı başında tamamlanması beklenen bina ÇOMÜ'nün Gelibolu'da kuruluşundan beri inşa ettirdiği ilk binası olacak.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, ilçelerde altyapının iyileşmesi için büyük bir özveri ile çalıştıklarını belirterek "Gelibolu'da yapılan binamız son yıllarda ilçelerde yaptırdığımız en büyük MYO binamız olacak" dedi.

Prof. Dr. Laçiner sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gelibolu'da mevcut okul bize ait değil ve bina güvenliği ideal düzeylerde değil. Ayrıca uygulama otelinin ruhsat vs. sorunlarını aşmakta muvaffak olamadığımızdan yeni bina ihtiyacımız had safhaya ulaştı. Gelibolu'da büyümek istediğimizden en büyük MYO binasını Gelibolu'ya yapıyoruz. Şu anda okulumuzun büyümemesinin önündeki en önemli engellerden birini de aşmış oluyoruz. Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası'nın da bizlere katkı verme sözü var. Eğer o da gerçekleşirse Gelibolu hak ettiği yüksekokula en kısa zamanda kavuşmuş olacaktır."

Laçiner 2011'den bu yana ÇOMÜ'nün bina büyüklüğünün % 100'den fazla arttığını belirterek şunları söyledi:

"Halen devam eden yatırımlarımızla birlikte 200 bin metre kare civarında olan kapalı alan büyüklüğümüz 500 bin metrekareyi bulacak. 19 yılda yapılan yatırımları böylece 4 yılda katlamış oluyoruz. Bu da daha iyi bir eğitim ve daha iyi bir bilim için gerekli altyapının oluşturulmasına büyük katkı sağladı. Her alandaki iyileşme bunun bariz kanıtı."

Fotoğrafların Devamı İçin Tıklayınız..