Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu

Okulumuzun Genç Şefleri Yeteneklerini Kazandıkları Madalya İle Taçlandırdı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri İlker Kaya, Murat Başarıcı ve Yeliz Çobanyıldızı 14. Uluslararası Gastronomi Festivali kapsamında düzenlenen JP10 - Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışmasından gümüş madalya ile döndü. Yerli ve yabancı toplam 1200 yarışmacının katıldığı Festival 11-14 Şubat 2016 tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturan ve dünyanın önde gelen aşçıları ile Türk aşçılarını biraraya getiren Türkiye'nin en prestijli gastronomi yarışmasından ikincilik alarak dönen Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulunun genç şefleri yeteneklerini kazandıkları madalya ile taçlandırdı. Turizm ve Otel İşletmeciliği Program Koordinatörü Öğrt. Gör. Nihan Veznikli yaptığı açıklamada ''Ekibimizle gurur duyuyorum. Bizim kategorimizde yarışan 23 ekip vardı ve donanımlı üniversitelerden gelen bu yetenekli 23 ekip arasında öğrencilerimiz ter dökerek gümüş madalya ile bizi onurlandırdılar. Gelibolu Piri Reis Ailesi olarak çok mutluyuz. Öğrencilerimizin elde ettikleri bu başarı şüphesiz meslek hayatlarında, kariyer planlamalarında bir deneyim olarak yansıyacaktır. Bu tür yarışmaları, Türk Mutfağı'nın gelişimi, öğrencilerin yaratıcılıklarını sergilemeleri ve onların sektöre kazanımı açısından çok önemli fırsatlar olarak görüyorum. Eğitim bilgilerini, mutfak kültürleri, yeteneklerini 70 dakika gibi bir süre içerisinde biraraya getiren genç şeflerimizin sunumları kendi kategorimizde ağırlıklı yabancı olmak üzere çok önemli 12 jüri tarafından notlandırıldı. Yüksekokulumuzun temsil edilmesinde, tanıtılmasında elde ettiğimiz başarının getirdiği itibar çok önemli sorumluluklar yüklüyor hepimize. Tabiiki biz bunun bilinciyle bu itibarın sürdürülmesi için daha çok çalışacağız, çok öğrenci yetiştireceğiz.'' dedi. 
İki aydır yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Turizm ve Otel İşletmeciliği ikinci sınıf öğrencisi İlker Kaya '' Menümüzü; başlangıç yemeği olarak Yer Elması Soslu Levrek, ana yemek olarak Mantar Soslu Dana Bonfile ve Türk Tatlı Tabağı olarak Gelibolu'muzun yöresel tatlısı Peynir tatlısından oluşturduk. Takım arkadaşlarımızla elde ettiğimiz bilgilere kendi yaratıcılığımızı kattık. Yarışma günü zamanla yarıştık. Stresli anlar geçirdik. Ancak girdiğimiz ekip yarışmasında ikinci olduk ve gümüş madalya ile belgemizi aldık. Bu anı yaşadığım için çok mutluluk duydum. Bizi destekleyen tüm hocalarıma ve yarışmada yanımızda olan sınıf arkadaşlarıma gönülden teşekkür ederim.
Yarışmaya katılmaya karar verdikleri ve çalışmaya başlama sürecinin zorlu ve heyacanlı bir süreç olduğunu belirten son sınıf öğrencisi Murat Başarıcı ''Fakat takım arkadaşlarımla uyum içerisinde çalıştığımız için yarışma esnasında yarıştığımızı unutup keyifli bir sunum yaptık. Ve bunun sonucunda emeğimizin karşılığını gümüş madalya ile aldık. Bu stresli zamanlarda yanımızda olup desteklerini bizden esirgemeyen bütün hocalarıma ve arkadaşlarıma çok teşekkür ederim'' dedi.
Yarışmada ekip olmayı başardıklarını belirten Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı son sınıf öğrencisi Yeliz Çobanyıldızı ''Okulumuza, tüm hocalarımıza, ve bize inanan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz'' dedi.
73-slgj-r1.jpg 73-slgj-r2.jpg

Haberin Fotoğrafları için Tıklayınız..